PÉNZÜGYI EGÉSZSÉG
KUTATÁS

Új kutatási módszertan
a hazai biztosítási
piacon

PÉNZÜGYI
EGÉSZSÉG
KUTATÁS

Új kutatási módszertan
a hazai biztosítási
piacon

4

pénzügyi egészség csoport

7

vizsgált dimenzió

1200+

válaszadó

A HUNGARIKUM ALKUSZ CÉGCSOPORT
FELMÉRTE A MAGYAR LAKOSSÁG
PÉNZÜGYI EGÉSZSÉGÉT

A pénzügyi egészség fogalma azt mutatja meg, hogy az egyén vagy a háztartás, melyben él mennyire ellenálló a pénzügyi nehézségekkel szemben, illetve pénzügyei mennyire teszik lehetővé, hogy álmait és vágyait megvalósítsa.

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport számára kiemelten fontos, hogy az egyedi élethelyzetekhez illeszkedő biztosítási megoldásokkal támogassa ügyfeleit. Ehhez pedig szükség van a lakosság anyagi helyzetének, életkörülményének mélyebb megismerésére. Ezért a magyar biztosítási piacon egyedülálló kutatási módszert vezetett be, amelynek célja nem csupán a piac megismerése, hanem egy olyan tudásalapú és ügyfélközpontú mutató kialakítása, amely mélyebb megismerést tesz lehetővé a piaci folyamatok és a vásárlók pénzügyekhez való viszonyulásának tekintetében. Az országosan reprezentatív Pénzügyi Egészség Kutatás 7 dimenzióban vizsgálja az emberek pénzügyi szokásait, mely alapján 4 pénzügyi egészség csoportba sorolható a lakosság. Ennek ismeretében a cégcsoport mindenki számára személyre szabott, optimális biztosítási megoldásokat képes kialakítani.

Pénzügyi Egészség Keszthelyi Erik

Keszthelyi Erik alapító, társtulajdonos
Hungarikum Alkusz Cégcsoport

„Hiszek benne, hogy csak akkor tudjuk a legmegfelelőbb biztosítási portfóliót kialakítani az egyének, családok és vállalkozások részére, ha belülről látjuk a személyes élethelyzeteket és sablonos megoldások helyett, velük szorosan együttműködve segítünk felépíteni pénzügyi biztonságukat. Ez ma egy biztosítási alkusz legfőbb feladata!”

Keszthelyi Erik alapító, társtulajdonos
Hungarikum Alkusz Cégcsoport